Coca de trempó

L’altre dia vaig pensar que havia de posar-me amb les coques. Així que sense massa mandra vaig trobar una recepta genial. Una coca senzilla i deliciosa. Coca de trempó.

 

El trempó és un plat Mallorquí molt català i senzill. Es tracta d’agafar totes les verdures tendres que tens a la nevera, tallar-les a daus i fer-les macerar durant unes quantes hores amb sal, pebre i oli.

 

Anem, doncs per la recepta:

Ingredients:

Massa de pa (uns 500g)

Farcit (el trempó) 

albergínia

pebrots verds tallats a daus

blancs de ceba tallats fins

grans d’all picats

tomàquets madurs tallats fins

julivert tallat fi

sal, pebre  oli d’oliva

 

Elaboració

Vaig fer la massa de pa, la vaig deixar reposar i mentre reposava vaig començar a preparar el trempó. La massa va estar reposant al voltant d’una en bloc. Com que preveia que no tindria prou temps hi vaig posar una mica més de llevat per a fer-la fermentar més ràpid.

Passada aquesta hora la vaig estirar sobre una safata de forn (amb les mans, sempre millor que amb el corró), la vaig pintar amb una mica d’oli i la vaig deixar reposar dins d’un armari (per evitar les corrents d’aire) quan vaig veure que la massa començava a fermentar vaig encendre el forn.

Amb el forn calent (250º) vaig treure la massa de l’armari. La vaig farcir ben farcida, fins i tot hi vaig tirar el suc que havia fet el trempó.

Vaig enfornar la coca i just tancar el forn el vaig abaixar a 200º

La vaig coure (va estar uns 35 minuts) i la vaig treure.

Crec que és una recepta que m’apuntaré per altres vegades!